Stinstra Projecten en Kozijnen per direct onderdeel van de Cold Care Groep

Cold Care Group kondigt vandaag aan dat zij haar positie als marktleider in de gespecialiseerde niche van het bouwen van (geconditioneerde) bedrijfsruimten verder verstevigt met de toevoeging van Stinstra Projecten.

Leeuwarden/Apeldoorn, 1 juni 2023. Cold Care Group (“CCG”) kondigt vandaag aan dat zij haar positie als marktleider in de gespecialiseerde niche van het bouwen van (geconditioneerde) bedrijfsruimten verder verstevigt met de toevoeging van Stinstra Projecten (Kem beheer Leeuwarden BV en haar dochterbedrijven, gezamenlijk “Stinstra”). Naast Stinstra bestaat de Cold Care Group uit Koel Isolatie Maatschappij Nederland B.V. (“K.I.M.”), Roma Nederland B.V. (“Roma”) en De IJzeren Man (“DIJM”), allen zeer gerenommeerde spelers op het gebied van isolatiesysteembouw en gespecialiseerd in de realisatie van geconditioneerde ruimten.

Met deze stap versterkt CCG zich in Noord- en Oost Nederland en vergroot zij haar internationale positie in de bouw van geconditioneerde ruimten en gespecialiseerde omkastingen. Daarnaast verbreedt CCG haar activiteiten met de levering en montage van kunststof en aluminium kozijnen. Erik-Jan Wijnstra, huidig DGA van Stinstra blijft betrokken bij de onderneming en neemt tevens een strategische managementpositie in bij CCG.

Ben Claaszen, CEO Cold Care Group, licht toe: “Stinstra is al jaren een begrip in Nederland en ver daarbuiten als het gaat om de gespecialiseerde bouw van geconditioneerde ruimtes en omkastingen voor de productie van onder andere brood en zuivel. Met Stinstra binnen de groep versterken wij onze positie zowel nationaal als internationaal en zijn wij nog beter in staat om onze klanten internationaal te volgen en te ondersteunen met hun bouwplannen.”

Erik-Jan Wijnstra, eigenaar en Algemeen Directeur van Stinstra, vult aan: “Als onderdeel van de Cold Care Group kunnen wij ons bedrijf naar de volgende fase brengen. De bedrijfscultuur die ik vanaf het eerste contact met CCG heb ervaren is een perfecte match met de cultuur binnen Stinstra. De klant staat centraal in het realiseren van de projecten. Een goede kwaliteit en service is voor ons een vanzelfsprekendheid. Daarbij geloof ik ook sterk in de verdere groeimogelijkheden van Stinstra in zowel de geconditioneerde gebouwen als ook in de levering en montage van kunststof en aluminium kozijnen Ik ben dan ook zeer trots en verheugd dat ons bedrijf onderdeel zal vormen van de markt-leidende groep in ons vakgebied.”

Over Stinstra

Stinstra, opgericht in 1994 met vestigingen in Leeuwarden en Borculo, is gespecialiseerd in de bouw van geconditioneerde ruimtes en de montage van kunststof en aluminium kozijnen. Jaarlijks worden er door onze 25 eigen medewerkers, aangevuld met onderaannemers tal van projecten uitgevoerd. Wij werken, veelal voor repeterende klanten, in Nederland maar ook ver daarbuiten zoals in Zuid- en Oost-Europa, Afrika en The America’s. Zie ook www.Stinstraprojecten.nl en www.stinstra.nl

Over Cold Care Group

Cold Care Group is de absolute Nederlandse marktleider in de gespecialiseerde niche van het bouwen van koel- en vrieshuizen met isolatiesysteempanelen. Gezamenlijk installeren onze bedrijven jaarlijks meer dan 800.000 m2 geïsoleerde sandwichpanelen, waarmee zij de grootste verwerker is van dit soort wand- en dakpanelen in de Benelux. Met circa 200 man eigen personeel die ieder jaar circa 750 projecten opleveren is de Cold Care Group ook een van de grotere gespecialiseerde bouwbedrijven in Nederland.